СЕДМИЦА НА ПАТРОНА

СЕДМИЦА НА ПАТРОНА

СЕДМИЦА НА ПАТРОНА

14.02.2024

151 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ И СЛАВА!

„Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“

 И този февруари се събираме да почетем спомените за Апостола на свободата и да се вдъхновим от неговите непреклонни убеждения и жертви. Неговите думи са вечен спомен за борбата за свобода и независимост, която трябва да продължаваме да водим. В тази паметна 151-годишнина нека си припомним идеалите, за които Левски се е борил със страст и решителност. Нека той бъде светлината на нашата вяра в по-добро бъдеще и по-светло утре за нашата страна. Светлият пример на Васил Левски ни напомня, че във времето на предизвикателствата и промените трябва да останем верни на нашите ценности и идеали. Нека се вдъхновяваме от неговия дух на отдаденост и жертва в нашата ежедневна борба за просперитет и свобода.

 

От началото на месеца Начално училище „Васил Левски” усилено се подготвя за отбелязване на 151-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Тази година се навършват 151 години от обесването на Васил Левски. През седмицата на патрона са предвидени редица прояви и събития, в които ще вземат участие всички ученици и преподаватели в учебното заведение:

1) „Ти ни трябваш и днес, Апостоле!“ – поетичен рецитал със стихотворения за Васил Левски;

2) състезание „Лъвски скок” – 14 февруари от 11.00 часа;

3) викторина за Васил Левски – по класове;

4) подреждане на изложба с рисунки за Апостола във фоайето на училището;

5) „Пътят на Левски“ – презентация за живота и делото на Апостола в Часа на класа;

6) панихида в Храм „Цар Борис І” в 10.30 часа на 19 февруари 2024 г.;

7) участие в общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски в Морската градина - в 9.00 часа.

В момента се провежда конкурс за рисунка, посветена на Левски. В часа на класа се преподава „Урок по безсмъртие”. Кулминацията на честванията ще бъде в сряда 14.02.2024 г., когато ще бъде проведено и традиционното състезание „Лъвски скок” в 11.00 часа, организирано от учителите по физическо възпитание и спорт.

Всеки клас ще вземе участие със своя индивидуална проява, с която да отдаде почит на Апостола.

На 19 февруари 2024 г. в 9..00 часа ученици, учители и родители ще се включат в общоградското поклонение, където ще бъде отдадена почит пред паметника на Васил Левски в Морската градина.

Мероприятията ще бъдат публикувани на страницата на Начално училище „Васил Левски” в началото на празничната седмица.